”Ammattiliiton tulee olla edelläkävijä inhimillisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan ja (työ)elämän edistämisessä. Yhteiskunnan, joka huolehtii heikommistaan ja varmistaa kaikille mahdollisuuden hyvään elämään. Ammattiliiton tulee näyttää esimerkkiä näiden asioiden edistämisessä.”
Luottamus on asia, johon jokaisen sen saaneen on suhtauduttava vakavasti, suurella huolella ja hoidettava tehtävänsä sen mukaisesti.
Jäsenpalvelujen tasosta pidetään kiinni.
Jo tässä vaiheessa kannattaa varmistaa, että oma sähköpostiosoite on ajan tasalla. Tulevaisuudessa sähköisellä viestinnällä on entistä suurempi osuus jäsenviestinnästä.
Mitä kuntapalveluja sinä käytät? Miten ne pitäisi tuottaa? Millainen työnantaja kotikuntasi on? Miten kuntasi hanskaa ovella olevan sote- ja maakuntauudistuksen? Tässä kysymyksiämme kevään kuntavaaleihin.
Helinä Rautavaaran museossa työskentelee kulttuuriammattilaisten joukko, joka pitää pintansa. Museoalan taitajat selättivät työyhteisökriisin ja rohkaisevat nyt muita avoimuuteen.
Akavan Erityisalojen tasa-arvoteko on Tasa-arvolähettiläs -kampanja, jonka tavoitteena on tukea luottamusmiesten tasa-arvotyötä.
Akavan tuore selvitys kertoo, mitä asioita korkeakoulutetut pitävät merkityksellisinä työnsä osalta tulevaisuudessa. Vakaa toimeentulo on ykkösasia.
Salla Huttunen: Työelämä on murroksessa, mutta tulevaisuutta kannattaa tarkastella avoimella mielellä. Lopputulos voi olla myös hyvä!
Myös yrittäjällä on monta hyvää syytä kuulua ammattiliittoon. Akavan Erityisalat tarjoaa kattavan valikoiman jäsenetuja yrittäjälle ja itsenäiselle ammatinharjoittajalle.
Vaikka oma työpaikka juuri nyt tuntuisikin turvatulta, uudenlaisia mahdollisuuksia ja työelämän vaihtoehtoja kannattaa pysähtyä pohtimaan. On tärkeä tunnistaa omat vahvuudet, oma osaaminen, mutta myös haaveet.
Työpaikkakohtaisesti räätälöity CV tuo osaamisen esiin perinteistä ansioluetteloa paremmin. Tänä päivänä hakupapereissa panostetaan myös visuaalisuuteen.
Tapasimme työtä hakevia jäseniä korkeakoulutettujen Käänne-rekrytointitapahtumassa syksyllä. Mitä mietteitä heillä on työnhausta?
Suomalaisen työelämän jäykkyydestä puhutaan paljon – valtaosin aiheetta. Juuri kuviteltua jäykkyyttä syytetään siitä, että taloutemme sakkaa. Tärkeintä olisi kuitenkin tunnistaa, että kaivatut joustot edellyttävät ensin luottamuksen rakentamista.
Eleet ja ilmeet ovat vaikuttavaa viestintää – hyvässä ja pahassa. Onneksi niitä voi jossain määrin itse hallita.
Osalle työnantajista tulossa velvollisuus tarjota irtisanotulle työllistymistä edistävää koulutusta tai valmennusta.
Ansiopäivärahan maksuaika lyhenee ja omavastuuaika pitenee. Eduskunta päätti lakimuutoksista marraskuussa.