23.05.2014
Akavan Erityisalojen verkkolehti

Juha T. Hakala

Kiireestä kohtuuteen

Hakala on tunnettu kohtuullistamisen ja ”luovan laiskuuden” puolestapuhuja. Viime vuosina Hakala on käsitellyt teoksissaan erityisesti työelämän murrosta ja arjen hallintaa. Hakala on myös arvostettu opinnäytetöiden ohjaaja, ja hänen Jyväskylän yliopistoon perustamansa Maisterihautomo on palkittu opetusministeriön laatupalkinnolla.

– Töitä ei tulisi tehdä täyden kympin vaan kahdeksikon arvoisesti.

 

Hakalan perussanoman mukaan täydellisyyden tavoittelun ja kiireen yhdistelmä työelämässä on suorastaan vaarallinen.

– Aikamme on mennyt niin kiireiseksi, ettemme ehdi keskittyä mihinkään kunnolla. Emme yksinkertaisesti pysty suorittamaan mitään asiaa perin pohjin. Hyvät aikaansaannokset ja luovuus vaatisivat kuitenkin rauhallista, jopa tyhjää, virtaamatonta aikaa.

Työelämätutkijat ovat laskeneet, että yhden sähköpostin käsittely töissä vie aikaa 4 minuuttia – ilman, että edes vastaamme postiin. Mikä on siis tilanne ihmisellä, joka saa sata sähköpostia päivässä? Aivotutkijoiden mukaan tämän tyyppiset ärsykkeet saavat aikaan ”aivojen suunnanmuutoksia”, uusia moodeja, ja niinpä monen tietotyöntekijän aivot surraavat kovilla kierroksilla vielä pitkään työpäivän jälkeen. Se, kuinka nopeasti pystyy työasioista irrottautumaan, on hyvin yksilökohtaista.

– Meitä piinaavat jatkuvat tehostamisen tarpeet, sopeuttamiset ja kehittämiset, aikapaineet ja vaativat asiakkaat. Ihmiset ovat kuitenkin resursseiltaan rajallisia. Lisäksi useat eivät näe työstään mitään konkreettisia tuloksia; tulee tunne, ettei saa oikeastaan mitään järkevää aikaan. Työpahoinvointi kytkeytyy osittain juuri tähän. Entisajan käsityöläiset sentään näkivät todelliset työnsä tulokset.

Työn hallinta luisuu käsistä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuore tutkimus kertoo, että runsas neljäsosa suomalaisista kokee työkykynsä heikentyneen ja yhtä monet epäilevät, etteivät jaksa työelämässä vanhuuseläkkeeseen saakka. Työuupumus lisääntyy.

– Krooninen aikapula on paradoksi. Meillä on yltyvä kiire, vaikka käytössämme ei ole koskaan ollut näin paljon ”aikaa säästäviä” vempeleitä. Odotukset ja vaatimukset kasvavat nopeammin kuin vempeleistä saatava hyöty, ja tekniset välineet ovat johtaneet myös ympärivuorokautiseen tavoitettavuuteen. Osa nukkuukin työpuhelin tyynyn alla. Kolmannes työtä tekevistä ihmisistä kärsii univaikeuksista.

Hakalan kysyessä yleisöltä, kuinka moni on kokenut nukkumisensa heikentyneen edellisten kolmen vuoden aikana, reilusti yli puolet kuulijoista nostaa kätensä ylös.

– Meillä on yltyvä kiire, vaikka elämämme on täynnä ”aikaa säästäviä” vempeleitä.

 

Työuupumustutkijat puhuvat työn hallinnasta. Sen voi menettää kahdella tavalla: työtä on liikaa tai työ on liian vaikeaa; siitä ei selviä työajan puitteissa tai se on laadullisesti liian vaativaa. Uupumuskierteen alkupäässä stressinsietokyky heikkenee ja väsymys sekä kyynisyys ja välinpitämättömyys lisääntyvät.

– Tämä on tilanne, jossa työkaverin katseen tilalle on vaihtunut näytönsäästäjä, Hakala tiivisti. Aivotutkimusten mukaan yli kolme kuukautta jatkuva kova stressitila on aivoille vahingollinen, se tuhoaa aivosoluja. Lyhytkestoinen stressi on tuttu lähes kaikille ja se on hallittavissa, jos yksilöllä on mahdollisuus riittävään palautumiseen. Hakala painotti, että on tärkeää seurata oman kehon tuntemuksia ja tietää, mikä on kohtuuden raja.

Lääkärit kertovat kolmekymppisistä uraihmisistä, jotka ovat jo polttaneet itsensä täysin loppuun. Työn ilon tilalle on astunut puurtaminen, kilpailu ja selviytyminen. Painetaan jatkuvasti sata lasissa.

– Työkulttuuristamme puuttuvat voimavaroja ylläpitävät ja kartuttavat elementit. Esimerkiksi yhteisöllisyys on katoamassa.

– Täydellisyyden tavoittelu synnyttää riittämättömyyden tunnetta ja häpeän sekaista syyllisyyttä. Tämä näkyy esimerkiksi lasten kasvatuksessa. Kun lapsille ei pystytä tarjoamaan aikaa ja arjen läsnäoloa, tilannetta paikataan erilaisilla tavaroilla, kalliilla lastenvaatteilla ja vempeleillä. Masennus on lisääntynyt hyvinvoivissa länsimaissa. Hakala kertoi ruotsalaisesta tutkimuksesta, jossa keskityttiin keski-ikäisten, hyvin toimeentulevien naisten masennukseen. Lähes tragikoomiselta tuntuu, että erääksi yhdistäväksi tekijäksi paljastui Sköna Hem -sisustuslehti, jonka täydelliset koti-interiöörit saivat lukijat tuntemaan huonommuutta ”omassa nuhjuisessa asunnossa, jossa patterin vieressä lattialla nakkimakkara etsii toistaan.”

Joku yleisöstä ehdottaa vaihtoehdoksi Alibin lukemista. Vitsinä heitetty kommentti nostattaa hersyvät naurut.

– Kuvamme tavoiteltavasta elämäntavasta ja ”hyvästä elämästä” on hyvin kapea ja median muokkaama. Elämäntapatutkijat puhuvat ”täyttymysteollisuudesta” ja ”elämystaloudesta”. Arjessamme se ilmenee myös tavaran määränä; meillä on enemmän rompetta kuin koskaan eläissämme tarvitsemme. Kodin säilytystilat ovat riittämättömät.

Inspiraatiota etsimässä

Kevään suosittu koulutustapahtuma Inspiraatiopäivä houkutteli runsaan kuulijajoukon Kansallismuseoon. Viidettä kertaa järjestetyn yksityissektorin jäsenta- pahtuman teemana oli tällä kertaa ”itsensä johtaminen”. Omien työtapojen ja asenteiden tarkistamisesta sekä fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista olivat kertomassa professori Juha T. Hakala, toimittaja ja yrittäjä Elina Yrjölä, tutkija Lauri Järvilehto sekä ravitsemusasiantuntija Anette Palssa.

Inspiraatiopäivä 2014

Lue myös:

Kuusi näkökulmaa siitä, ”kuinka työelämässä selviää hengissä”

– Elämässä ei ole velvollisuutta täyttää kenenkään muun odotuksia kuin itsensä, toteaa Elina Yrjölä.

> Lue juttu

Kutsumustyö saa silmät syttymään

– Menestyjä on ihminen, joka tekee päivän mittaan asioita, joita oikeasti haluaa tehdä, toteaa Lauri Järvilehto.

> Lue juttu

 

Vanne löysemmälle

Miten sitten voisimme löysätä kiristävää vannetta pään ympärillä? Hakalan mukaan avaintekijä on epätäydellisyyden hyväksyminen omissa teoissa.

– Monet meistä ovat kovin armottomia itseään kohtaan. Totuus on kuitenkin se, että lähes jokaisen työn voi tehdä paremmin. Jos tavoitetasoaan uskaltaa pudottaa, on oivaltanut jo paljon.

Hakalan mukana esimerkiksi graduntekijöiden tuloksia paransi selvästi se, että he eivät enää vaatineet itseltään huipputuloksia, vaan lähtivät siitä ajatuksesta, että tärkeintä on vain saada opinnäytetyö valmiiksi. Oman vaatimustason pudottaminen avasi työn tekemiseen liittyviä lukkoja ja johti loppujen lopuksi myös parempiin tuloksiin.

– Työelämään tarvitaan lisää itsekkyyttä ja vielä reippaampaa priorisointia. Pareton periaatetta mukaillen 20 prosenttia työajastamme synnyttää 80 prosenttia tuloksista. Toisin sanoen käytämme 80 prosenttia työajastamme epäoleellisiin asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä varsinaisen ”ison tavoitteen” kanssa, Hakala tiivisti.

– Aivotutkijoiden mukaan nk. multitasking-ajattelu eli useamman asian hoitaminen yhtä aikaa on pitkälti humpuukia. Emme todellisuudessa voi keskittyä täsmälleen samaan aikaan kahteen eri tehtävään.

Hakalan mukaan työnteon tervehdyttämiseksi on tutkittava omia tuntemuksiaan ja persoonallisuuttaan: olenko kiuru vai pöllö, aamu- vai iltaihminen? Myös työn rytmittämistä kannattaa opetella: useimmilla tehokas työjakso on kestoltaan noin 30 minuutin mittainen, ja sen jälkeen olisi hyvä pitää tauko. Oman sisäisen rytmin löytäminen auttaa.

Työn priorisoinnin helpottamiseksi Hakala kehottaa käyttämään ”ämpärimallia”:

– Ajattele, että Sinulla on kymmenen litran ämpäri. Sen vieressä on isoja ja pieniä kiviä, jotka on mahdutettava ämpäriin. Kivet ovat erilaisia työtehtäviä. Aloita aina isoista kivistä. Sen jälkeen mahtuvat kyllä pienetkin, ainakin ne tärkeimmät.

Teksti: Pirjo Leppänen

Kuvat: Markku Ojala

 
Kerro kaverille
 
2/2014
2/2014
Hyvän (työ)olon puolesta
Hyvän (työ)olon puolesta
2/2014
2/2014
Hyvän (työ)olon puolesta
 
2/2014
2/2014
 
2/2014
2/2014
Aikataulutettu arki
Aikataulutettu arki
2/2014
2/2014
Aikataulutettu arki
Kela korvaa perhevapaiden kuluja työnantajalle
Kela korvaa perhevapaiden kuluja työnantajalle
2/2014
2/2014
Kela korvaa perhevapaiden kuluja työnantajalle
Osaava nainen
Osaava nainen
Osaava nainen
Asennemuutoksen aika
Asennemuutoksen aika
Asennemuutoksen aika
Paras työpaikka 50+
Paras työpaikka 50+
Paras työpaikka 50+
Näin vaikutamme!
Näin vaikutamme!
2/2014
2/2014
Näin vaikutamme!
Kuusi näkökulmaa siitä, ”kuinka työelämässä selviää hengissä”
Kuusi näkökulmaa siitä, ”kuinka työelämässä selviää hengissä”
Kuusi näkökulmaa siitä, ”kuinka työelämässä selviää hengissä”
Kutsumustyö saa silmät syttymään
Kutsumustyö saa silmät syttymään
Kutsumustyö saa silmät syttymään
Haku päälle
Haku päälle
Haku päälle
 
2/2014
2/2014
 
2/2014
2/2014
 
2/2014
2/2014
Puhtaampien vaatteiden puolesta
Puhtaampien vaatteiden puolesta
2/2014
2/2014
Puhtaampien vaatteiden puolesta
 
2/2014
2/2014
Suomen suveen!
Suomen suveen!
2/2014
2/2014
Suomen suveen!
Ansioituneita palkittiin
Ansioituneita palkittiin
2/2014
2/2014
Ansioituneita palkittiin
Suosittele jäsenyyttä!
Suosittele jäsenyyttä!
2/2014
2/2014
Suosittele jäsenyyttä!

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi