23.05.2014
Akavan Erityisalojen verkkolehti
2/2014

Suomen suveen!

Esittelemme muutaman kesän menovinkin ja jäseniämme niiden taustalla.

 


Aila Nieminen

Aila Nieminen

Opiskelin suomalaista ja vertailevaa kansatiedettä Jyväskylän yliopistossa. Sivuopintoja tein taidehistoriasta, folkloristiikasta, museologiasta ja arkeologiasta. Minulla on myös kutojan koulutus ja olen opiskellut suomalaista ja unkarilaista kansantanssiperinnettä.

Museoalan ammattiliiton jäsen opiskelujeni alusta lähtien.

 

Seurasaaren juhannusvalkeat, Helsinki

Seurasaaren juhannusvalkeatSeurasaaren juhannusvalkeat täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Juhla on yksi vanhimmista kesäfestivaaleistamme ja tapahtumasta on muodostunut yksi Helsingin kansainvälisistä matkailuvalteista. Juhannusjuhlaa vietetään Seurasaaressa luonnon ja suomalaisten perinteiden parissa. Keskikesän keskeisimmät elementit – vesi ja taivas, tuoreet lehvät ja kukat, kokot, taiat, liput ja salot – ovat näkyvästi esillä. Juhlavieraat voivat osallistua aaton tapahtumiin.

Rakastan Seurasaarta ja sen nostalgista tunnelmaa kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisesti juhannuksena. Seurasaarisäätiö toimii saaressa Ulkomuseon hyväksi tieteen ja taiteen rajapinnalla, vuorovaikutuksessa virkamiesten, kaupunkilaisten ja kansantaiteen harrastajien kanssa. Parhaimman palkinnon saan työstäni, kun tuntemattomat ihmiset kertovat minulle ensikäynnistään ja kokemuksistaan saaressa. Ne muistot ovat usein täynnä rakkautta ja kaipuutakin, kuten itse saari.

Ansku Kariniemi

Ansku Kariniemi

Kulttuurituottaja (AMK)

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry

 

Helsingin juhlaviikot

Helsingin JuhlaviikotHelsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Haluamme tarjota laajalle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Tänä vuonna aion itse käydä katsomassa teat teriohjelman päävieraan, australialaisen Back to Back Theatren esityksen ”Ganesh vs. the Third Reich”. Teos kannustaa yleisöä ottamaan kantaa syrjintään ja erilaisuuteen. Huvila-teltan artisteista ”must see”-konsertteja ovat amerikkalainen Jonathan Wilson, jonka maalaileva folkrock on ollut suosikkejani jo muutaman vuoden sekä vanha tuttu Pepe Willberg, jolta kuullaan uutta tuotantoa Huvilassa.

Työskentelen Helsingin juhlaviikkojen lippukoordinaattorina. Organisoin festivaalin lipunmyynnin kokonaisuudessaan julkisesta lipunmyynnistä ovilipunmyyntiin. Kokonaisuus on laaja, sillä Juhlaviikoilla järjestetään lähes 100 tapahtumaa 2 viikon aikana. Noin 80 tapahtumaan myydään lippuja. Pidän työssäni erityisesti sen palkitsevuudesta ja moniuloitteisuudesta. Vaikka kyse onkin ”vain” pääsylipuista, monen tapahtuman koordinointi ja hahmottaminen lukuisine lippukategorioineen ja alennuksineen on haastavaa. Kun siinä onnistuu, tietää hallitsevansa isotkin kokonaisuudet. Lisäksi pääsen työskentelemään eri kulttuurialojen osaajien kanssa, jotka kaikki edustavat omien alojensa huippuja. Mikäs sen hienompaa!

Tiina Lehtinen

Tiina Lehtinen

Filosofian lisensiaatti; pääaine oli taidehistoria ja myös museologia on suoritettu pitemmän kaavan kautta. Opiskellut myös mm. journalistiikkaa, arkeologiaa ja folkloristiikkaa.

Museoalan ammattiliitto MAL

 

Rautatiemuseopäivä, Hyvinkää

RautatiemuseopäiväKesäkaudella Suomen Rautatiemuseossa tapahtuu paljon. Huipentuma on Rautatiemuseopäivä, jota tänä vuonna vietetään 10. elokuuta. Päivän aikana on mahdollista kokeilla kulkemista museokalustolla ja Suomen rautatiehistorian ylpeys, perinnejuna Valtteri kuljettaa ihmisiä tapahtumaan Helsingistä. Museon puisto on aito rautatiepuisto 1870-luvulta ja täynnä toimintaa eri-ikäisille. Höyryveturin puksutus viestii ym- päristöön menneen ajan tunnelmaa.

Työ on kiireistä, mutta antoisaa. Intoa lisää se, että museoon liittyy paljon harrastajia ja rautatiealan toimijoita, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Ihanaa on myös loistava henkilökunta museossa ja kokoelmamme, joka herää eloon tapahtumien yhteydessä.

Sini-Meri Lehtinen

Sini-Meri Lehtinen

Restonomi AMK

Suomen Restonomit – SURE ry

 

Tuba – Food & lounge, Oulu

Tuba Food & LoungeTuba – Food & Lounge sijaitsee Oulussa, Ainolanpuiston vieressä. Tuba on kierrätys- ja ekohenkinen, lähi- ja luomutuotteita suosiva koko kansan kulttuurikuppila, jonka ruokalistan kruununjalokivenä ovat loistavat burgerit. Tuba on monessa mukana ja ravintolassa on laaja kirjo tapahtumia neulekahvilasta ja jameista monenlaisiin bändi-iltoihin sekä kulttuuritapahtumiin. Teemme yhteistyötä esimerkiksi Oulun museo- ja tiedekeskuksen suuren yhteishankkeen Age of the Dinosaur -näyttelyn kanssa. Tuballe tulee myös oma ruokakoju Qstock-festivaaleille. Kesän tulevia tapahtumia Tuballa ja ravintolanpihapiirissä ovat mm.lähiruokamarkkinat, BIKER14-motoristitapahtuma sekä jazz- ja rytmimusiikin festivaali Elojazz.

Monipuoliset työtehtävät ja -tilaisuudet, ihanat työkaverit sekä asiakkaat.

Petri Varis

Petri Varis

Yhteiskuntatieteiden maisteri Joensuun yliopistosta, pääaine sosiologia.

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry

 

Ilosaarirock, Joensuu

IlosaarirockIlosaarirock on Suomen toiseksi vanhin rockfestivaali ja yksi maan suurimmista tapahtumista. Viime vuonna festivaalilla vieraili 55 000 ihmistä. Tapahtumaa järjestää elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry, joka on perustettu 1971. Ilosaarirockin lisäksi pyöritämme laajaa kulttuurikeskusta, järjes- tämme elokuvafestivaalia, hallinnoimme kulttuurihankkeita ja olemme muun muassa perustamassa bändien taloa Joensuuhun.

Työssäni antoisinta on toimiminen laajasti kulttuurin parissa. Saan olla järjestämässä kotikaupunkiini lukuisia erilaisia musiikki- ja elokuvatapahtumia, jotka tekevät Joensuusta mukavamman paikan asua. Tunnen, että teen sitä, mitä minun kuuluukin tehdä. Lisäksi saan tehdä töitä erittäin miellyttävien ja ammattitaitoisten ihmisten kanssa.

Koonnut: Mirkka Heininen

 
Kerro kaverille
 
2/2014
2/2014
Hyvän (työ)olon puolesta
Hyvän (työ)olon puolesta
2/2014
2/2014
Hyvän (työ)olon puolesta
 
2/2014
2/2014
 
2/2014
2/2014
Aikataulutettu arki
Aikataulutettu arki
2/2014
2/2014
Aikataulutettu arki
Kela korvaa perhevapaiden kuluja työnantajalle
Kela korvaa perhevapaiden kuluja työnantajalle
2/2014
2/2014
Kela korvaa perhevapaiden kuluja työnantajalle
Osaava nainen
Osaava nainen
Osaava nainen
Asennemuutoksen aika
Asennemuutoksen aika
Asennemuutoksen aika
Paras työpaikka 50+
Paras työpaikka 50+
Paras työpaikka 50+
Näin vaikutamme!
Näin vaikutamme!
2/2014
2/2014
Näin vaikutamme!
Kiireestä kohtuuteen
Kiireestä kohtuuteen
Kiireestä kohtuuteen
Kuusi näkökulmaa siitä, ”kuinka työelämässä selviää hengissä”
Kuusi näkökulmaa siitä, ”kuinka työelämässä selviää hengissä”
Kuusi näkökulmaa siitä, ”kuinka työelämässä selviää hengissä”
Kutsumustyö saa silmät syttymään
Kutsumustyö saa silmät syttymään
Kutsumustyö saa silmät syttymään
Haku päälle
Haku päälle
Haku päälle
 
2/2014
2/2014
 
2/2014
2/2014
 
2/2014
2/2014
Puhtaampien vaatteiden puolesta
Puhtaampien vaatteiden puolesta
2/2014
2/2014
Puhtaampien vaatteiden puolesta
 
2/2014
2/2014
Ansioituneita palkittiin
Ansioituneita palkittiin
2/2014
2/2014
Ansioituneita palkittiin
Suosittele jäsenyyttä!
Suosittele jäsenyyttä!
2/2014
2/2014
Suosittele jäsenyyttä!

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi