26.02.2015
Akavan Erityisalojen verkkolehti
1/2015

Uusi keskusjärjestö?

Akavan Erityisalojen keskeinen tehtävä on hoitaa jäsenistönsä edunvalvontaa ja punnita päätöksiä jäsenistön edun näkökulmasta. Liiton hallitus päätti, että Akavan Erityisalat ei lähde mukaan uutta keskusjärjestöä luotaavaan selvityshankkeeseen.

Miksi emme lähde? Tällä hetkellä koemme, että korkeakoulutettujen selkeä viiteryhmä ja identiteetti ovat akavalaisessa keskusjärjestössämme. Korkeakoulutetut työelämäongelmineen ja palkkaepäkohtineen jäisivät vähemmistön rooliin mahdollisessa uudessa jättijärjestössä.

Akavalaisten työn luonne sekä koulutettujen asema työelämässä vaativat omaa, vahvaa edunvalvontaa. Akava on esittänyt muun muassa työaikalain uudistamista ja pitkäaikaistyöttömien palkkaamisen kynnyksen madaltamista. Akavan Erityisalat on toiminnallaan edistänyt Akavaa kehittymään esimerkiksi luovien alojen, itsensä työllistävien, silpputyötä tekevien, työehtosopimuksia vailla olevien ja alipalkattujen korkeakoulutettujen keskusjärjestöksi. Luotamme Akavan ja sen neuvottelujärjestöjen kykyyn ja haluun tuottaa konkreettista edunvalvontaa edellä mainitsemilleni tavoitteille.

Salla LuomanmäkiOlin paikalla marraskuisessa "salaisessa" keskusjärjestöhanketta koskevassa kokouksessa hotelli Tornissa muutaman muun akavalaisen liiton edustajan kanssa. Tuolloin totesin, että jos Akava olisi aidosti ja rehdisti haluttu mukaan tähän keskusjärjestörajat mullistavaan hankkeeseen, olisi kutsuttujen joukossa pitänyt olla Akavan puheenjohtaja. Onko Akavaa edes aidosti haluttu mukaan? Akavalaisia liittoja toki, mutta silloin hanke näyttää myös yhden keskusjärjestön hajottamiselta. Näinkö luodaan luottamusta lähteä mukaan yhteiseen keskusjärjestöön?

Olin paikalla myös 16. tammikuuta kokouksessa, jossa 75 ammattiliittoa oli keskustelemassa järjestöhankkeesta. Nyt mukana oli myös useita Akavan liittoja sekä Akavan puheenjohtaja osoittamassa, että keskusjärjestörajat eivät ole jatkossakaan este hyvälle palkansaajien yhteistyölle. Olemme kuulleet paljon hyvää, mitä uuteen muottiin asetettavat kaksi keskusjärjestöä lupaavat mukaan tulijoille. Hankkeen periaate on, että keskusjärjestöt yhdistetään ja jäsenliitot pysyvät ennallaan. Tuntuu vähän siltä kuin kuulisi sormusvalaa alttarilla. Kaikkea mahdollista hyvää luvataan ja rakennetaan yhteistä unelmaa. Voivat unelmat joskus toteutuakin, mutta usein arki astuu mukaan kuvioon. Silloin unohtuvat lupaukset ja arvot, eikä valtaa jaetakaan niin demokraattisesti.

Puoluepoliittinen sitoutumattomuus on tärkeä asia Akavan Erityisalojen jäsenille ja liitollemme. Jäsenistöstämme löytyy kannattajia tasaisesti eri puolueille. Uudessa keskusjärjestöhankkeessa on korostettu, että puoluepoliittinen sitoutumattomuus on ainakin STTK:n jäsenliitoille ns. kynnyskysymys. Sitä on vaikea uskoa. Molemmilla keskusjärjestöillä on selkeästi puoluepoliittiset sidonnaisuutensa. Akavaa toki helposti leimataan oikealle, mutta Akavan hallituksessa ja työvaliokunnassa en koe, että sinne olisi erityisempää kallistumaa. Akavassa pyritään tasapuolisesti hoitamaan poliittisia verkostoja ja yhteistyötä eri puolueiden kanssa.

Eräs toimittaja kirjoitti osuvasti, että ”euro on hyvä konsultti”. Uuden keskusjärjestöhankkeen taustalla on myös talous. Monien yhdistymistä suunnittelevien liittojen taloudellinen tilanne on heikentynyt. Liittoihinsa kytkeytyneet työttömyyskassat nostavat jäsenmaksujaan. Myös pieleen menneet sijoitukset esimerkiksi Talvivaaran osalta ovat heikentyneen talouden taustalla.

Keskusjärjestöhanketta seuraamme Akavan Erityisaloissa mielenkiinnolla ja ovi on auki palkansaajien yhteistyölle. Olipa keskusjärjestöjä yksi, kaksi tai kolme, yhteistä tekemistä riittää. Työelämän uudistamista ja työn monimuotoisuuden ymmärtämistä sekä palkansaajien aseman ja toimeentulon kehittämistä ei mikään keskusjärjestö voi omia itselleen, ei ”uusi”, eikä Akava. Työelämää uudistetaan palkansaajakeskusjärjestöjen ja niiden jäsenliittojen kesken yhdessä jatkossakin.

Salla Luomanmäki

(kuva: Uzi Varon)

 
Kerro kaverille
Pääkirjoitus: Joko tiedät, ketä äänestää?
Pääkirjoitus: Joko tiedät, ketä äänestää?
1/2015
1/2015
Pääkirjoitus: Joko tiedät, ketä äänestää?

Akavan Erityisalat ei lähde uuden keskusjärjestön selvitystyöhön
Akavan Erityisalat ei lähde uuden keskusjärjestön selvitystyöhön
1/2015
1/2015
Akavan Erityisalat ei lähde uuden keskusjärjestön selvitystyöhön
Kuka on äänesi arvoinen?
Kuka on äänesi arvoinen?
1/2015
1/2015
Kuka on äänesi arvoinen?
Akavan Erityisalojen eduskuntavaaliteemat 2015
Akavan Erityisalojen eduskuntavaaliteemat 2015
1/2015
1/2015
Akavan Erityisalojen eduskuntavaaliteemat 2015

Jäseniä ehdolla eduskuntaan
Jäseniä ehdolla eduskuntaan
1/2015
1/2015
Jäseniä ehdolla eduskuntaan
Neuvottelujärjestelmää kehitetään tehokkaammaksi
Neuvottelujärjestelmää kehitetään tehokkaammaksi
1/2015
1/2015
Neuvottelujärjestelmää kehitetään tehokkaammaksi
Uran vaihto vaatii rohkeutta
Uran vaihto vaatii rohkeutta
1/2015
1/2015
Uran vaihto vaatii rohkeutta
Uusille urille - jäsenet kertovat kokemuksistaan
Uusille urille - jäsenet kertovat kokemuksistaan
1/2015
1/2015
Uusille urille - jäsenet kertovat kokemuksistaan
NaisUrat avasi tasa-arvon mahdollisuuksia
NaisUrat avasi tasa-arvon mahdollisuuksia
1/2015
1/2015
NaisUrat avasi tasa-arvon mahdollisuuksia
Mikä on tulevaisuuTES?
Mikä on tulevaisuuTES?
1/2015
1/2015
Mikä on tulevaisuuTES?
Psykologi Ilona Rauhala: Mukaudu muutokseen
Psykologi Ilona Rauhala: Mukaudu muutokseen
1/2015
1/2015
Psykologi Ilona Rauhala: Mukaudu muutokseen
Uuden ajan virkamies?
Uuden ajan virkamies?
1/2015
1/2015
Uuden ajan virkamies?
Luottamusmiesvoimaa!
Luottamusmiesvoimaa!
Luottamusmiesvoimaa!
Luottamusmieskonkarit kertovat
Luottamusmieskonkarit kertovat
Luottamusmieskonkarit kertovat
Kuntien uudet luottamusmiehet valitaan keväällä
Kuntien uudet luottamusmiehet valitaan keväällä
Kuntien uudet luottamusmiehet valitaan keväällä
Vuosi 2015 toi hyviä muutoksia erikoistumiskoulutuksiin
Vuosi 2015 toi hyviä muutoksia erikoistumiskoulutuksiin
Vuosi 2015 toi hyviä muutoksia erikoistumiskoulutuksiin
Tiedätkö, mitä nollatyösopimuksen allekirjoittaminen merkitsee?
Tiedätkö, mitä nollatyösopimuksen allekirjoittaminen merkitsee?
1/2015
1/2015
Tiedätkö, mitä nollatyösopimuksen allekirjoittaminen merkitsee?
 
1/2015
1/2015
Liiton uudet toimielimet aloittivat työnsä
Liiton uudet toimielimet aloittivat työnsä
1/2015
1/2015
Liiton uudet toimielimet aloittivat työnsä

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi