21.05.2015
Akavan Erityisalojen verkkolehti
2/2015
Maarit Helén

Hyvä Jäsen!

Mitä Sinulle kuuluu? Minulle kuuluu hyvää. Kirjoitan Sinulle nyt ensimmäistä kertaa.

Näin teki mieleni aloittaa tämä Yhteenveto-lehden ensimmäinen puheenjohtajan palstan kirjoitukseni. Näinhän sitä aikoinaan tuli aloitettua kaikki kirjeet, joita lapsuuden ystävälleni kirjoitin. Seuraavissa lauseissa sitten raportoitiin saadut joululahjat ja hiihdetyt kilometrit, ja hyvin tuo kommunikointi ilmeisesti sujui, kun vielä nytkin – lähes 50 vuotta myöhemmin – viestittelemme edelleen toisillemme. Mukavaa olisi, jos myös tästä Sinun ja minun ajatustenvaihdosta tulisi yhtä pitkäkestoista. Ehkä ajallisesti ei sentään kannata tähdätä yhtä mittavaan kirjeenvaihtosuhteeseen, mutta aktiivisuuden ja vastavuoroisuuden osalta
kyllä.

Kun olen lueskellut viime päivien lehtiä, on mieleeni vahvasti noussut kysymys siitä, mistä oikein voimme sanoa tai kirjoittaa, koska niin vilkkaana ja kantaaottavana käy keskustelu sananvapaudesta. Onko sananvapaudesta tullut leimasin, jonka pöytään lyömisellä on oikeutettu sanomaan mitä vain, mistä vain ja kuinka vain?

Tämän hetken länsimaisen sananvapauden puolustajiksi on nostettu pilapiirtäjät Carl Vilks, Kurt Westergaard ja Charlie Hebdo -lehti, jotka kaikki ovat pilapiirroksissaan kuvanneet islaminuskoa tai profeetta Muhammedia näihin uskovia loukkaavalla tavalla. Ehkä ajastamme ja kuvien merkityksestä nykyihmiselle kertoo jotakin se, että nämä kaikki ovat nimenomaan kuvallisen viestinnän edustajia, jolloin oikeampaa kai olisi puhua kuvan- tai ilmaisunvapaudesta kuin sananvapaudesta.

Minua tässä keskustelussa on jäänyt askarruttamaan se, miksi sananvapauden vaatimuksella oikeutetaan tahallisesti loukkaamaan tai halventamaan toisen uskonnon edustajien pyhinä pitämiä asioita? Saman logiikan mukaan pitäisi sitten käydä niin, että jos sinä leimaisit minut somessa kleptomaaniksi, ja minä haastaisin sinut oikeuteen kunnianloukkauksesta, niin syytteesi kaatuisi, koska sinä ainoastaan käytit oikeuttasi vapaasti ilmaista itseäsi. Eikö?

Ilmaisunvapaudesta on käyty keskustelua myös liittyen työelämään ja työntekijän asemaan. Esimerkkinä on kunta, joka aikoi vaatia työsopimuksiin lausetta, jossa työntekijä sitoutuu puhumaan työnantajastaan vain positiivisesti. Lisäksi meillä on muitakin esimerkkejä, ja jopa oikeuden ratkaisuja siitä, mitä työntekijä saa sanoa tai kuinka arvostella työnantajaansa julkisessa sanassa. Ja kaikissa näissäkin tapauksissa on kyse samasta asiasta: sananvapaudesta.

Myös näissä kaikissa tapauksissa raja sananvapauden, lojaalisuuden ja hyvän käytöksen välille on vaikea vetää. Totta kai jokaisella tulee olla oikeus arvostella ja kritisoida asioita, jotka eivät ole kunnossa. Eiväthän ne muuten koskaan tulisikaan kuntoon. Mutta sen voi tehdä myös niin, ettei tarpeettomasti loukkaa tai mustamaalaa toista.

Käytin nyt oman sananvapauteni tähän niin, että kirjoitin aivan muusta, mistä alun perin oli tarkoitukseni. Minun piti pohtia uutta keskusjärjestöhanketta, Akavan Erityisalojen kehittymistä ja jäsenten vaikutusmahdollisuuksia. Niistä sitten siinä seuraavassa kirjeessäni Sinulle.

Maarit Helén

(kuva: Ari Ijäs)

 
Kerro kaverille
Pääkirjoitus: Mikä hieno työvoitto!
Pääkirjoitus: Mikä hieno työvoitto!
2/2015
2/2015
Pääkirjoitus: Mikä hieno työvoitto!
Tilinpäätös: Kasvava työttömyys rasittaa taloutta
Tilinpäätös: Kasvava työttömyys rasittaa taloutta
2/2015
2/2015
Tilinpäätös: Kasvava työttömyys rasittaa taloutta

Hakemustulvasta huolimatta työttömyyskassa palvelee kohtuuajassa
Hakemustulvasta huolimatta työttömyyskassa palvelee kohtuuajassa
2/2015
2/2015
Hakemustulvasta huolimatta työttömyyskassa palvelee kohtuuajassa
Akavan Erityisaloille uusi Koulutuspoliittinen ohjelma
Akavan Erityisaloille uusi Koulutuspoliittinen ohjelma
Akavan Erityisaloille uusi Koulutuspoliittinen ohjelma
Kulttuuria ja hallintoa eduskuntavaalikeskusteluun
Kulttuuria ja hallintoa eduskuntavaalikeskusteluun
2/2015
2/2015
Kulttuuria ja hallintoa eduskuntavaalikeskusteluun
Tolkullista palkkaa ja työrauhaa av-kääntäjien tessistä
Tolkullista palkkaa ja työrauhaa av-kääntäjien tessistä
2/2015
2/2015
Tolkullista palkkaa ja työrauhaa av-kääntäjien tessistä
Lomalle lompsis!
Lomalle lompsis!
Lomalle lompsis!
Pikaopas henkilöstön vähentämisneuvotteluihin yksityisellä sektorilla
Pikaopas henkilöstön vähentämisneuvotteluihin yksityisellä sektorilla
2/2015
2/2015
Pikaopas henkilöstön vähentämisneuvotteluihin yksityisellä sektorilla
Henkilöstöedustus kuntoon ammattikorkeakouluissa!
Henkilöstöedustus kuntoon ammattikorkeakouluissa!
Henkilöstöedustus kuntoon ammattikorkeakouluissa!
Voiko työntekijä irtisanoa määräaikaisen työsopimuksen?
Voiko työntekijä irtisanoa määräaikaisen työsopimuksen?
2/2015
2/2015
Voiko työntekijä irtisanoa määräaikaisen työsopimuksen?
Inspiraatiopäivä: Rohkeasti kohti digiaikaa
Inspiraatiopäivä: Rohkeasti kohti digiaikaa
Inspiraatiopäivä: Rohkeasti kohti digiaikaa
Turvallisin mielin matkalle jäsenkortin kanssa
Turvallisin mielin matkalle jäsenkortin kanssa
2/2015
2/2015
Turvallisin mielin matkalle jäsenkortin kanssa
Pelisääntöjen vapaat markkinat
Pelisääntöjen vapaat markkinat
2/2015
2/2015
Pelisääntöjen vapaat markkinat
Kesätöihin tai harjoitteluun menossa?
Kesätöihin tai harjoitteluun menossa?
2/2015
2/2015
Kesätöihin tai harjoitteluun menossa?
Miksi jäsenen pitää päivittää omat tietonsa?
Miksi jäsenen pitää päivittää omat tietonsa?
Miksi jäsenen pitää päivittää omat tietonsa?

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi