17.09.2015
Akavan Erityisalojen verkkolehti
3/2015

Edunvalvonnan ammattilainen MAL:n johtoon

Aloitin Museoalan ammattiliiton toiminnanjohtajana viime toukokuussa. Edeltäjäni Ulla Mättö ehti työskennellä liki kolme vuosikymmentä MAL:ssa eli pääsin hyppäämään todellisen ammattilaisen muovaamiin saappaisiin. Kesän aikana olen jo hieman ehtinyt perehtyä työkenttään. Ja mikä mukavinta: pääsen tutustumaan jäsenistöön elokuisella jäsenmatkalla ja lokakuussa järjestettävällä Mäntän retkellä. Lisäksi syksyllä on tiedossa opiskelijatapaamisia, kun lähdemme rekrytoimaan uusia opiskelijajäseniä liittoon.

Haluamme olla vahva ja
luotettava toimija museoalan ammattilaisten ja alan opiskelijoiden
työelämäkysymyksissä.

 

Työkseni olen viimeiset kymmenen vuotta tehnyt edunvalvontaa sosiaali- ja terveysalalla. Varsinainen toimenkuvani oli viestinnässä, mutta toiminnanjohtajan varamiehenä edunvalvonta ja järjestötyö kokonaisuudessaan kuuluivat työhöni. Lisäksi minulla on aikaisempaa työkokemusta koulutus- ja konsulttiyrityksestä sekä ammattiyhdistyksestä; olin opintojeni ohessa liki 6 vuotta töissä ammattiliiton jäsenyhdistyksessä opastaen jäseniä työelämäkysymyksissä. Peruskoulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri, lisäksi olen suorittanut näyttötutkintona johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Museoalasta minulla on jo tuntumaa, sillä edellisessä työssäni järjestin yhteistyössä museon kanssa kaksi näyttelyä ja yhden toiminnallisen tapahtumakokonaisuuden. Yhdessä museoammattilaisten kanssa toimiessani opin paljon uutta. Näin miten alan ammattilaiset – konservaattori, museolehtori, näyttelyamanuenssi ja opas – antoivat kukin oman osaamisensa kokonaisuuteen. Pääsin näkemään sitä ammattitaitoa vaativaa taustatyötä, joka ei tavalliselle museovieraalle näy.

Museokortti hieno uudistus!

Museot ovatkin aina olleet yksi mielenkiinnon kohteistani. Nuorena reppumatkaajana hankin Amsterdamissa museon vuosikortin, jolla pääsin tutustumaan kuuluisien taidemuseoiden van Goghin ja Rembrandtin teoksiin, mutta samalla myös vähemmän tunnettuihin Katariina Mäkelämuseoihin, esimerkiksi varsin vaikuttavaan Säästöpossumuseoon. Hienoa, että Suomessakin on nyt Museokortti, joka madaltaa kynnystä mennä tutustumaan museoihin!

Museoalan ammattiliiton visiona on olla kaikkien museotehtävissä työskentelevien asiantuntijoiden kehittyvä ammattiliitto. Haluamme olla vahva ja luotettava toimija museoalan ammattilaisten ja alan opiskelijoiden työelämäkysymyksissä. Luonnollisesti tahdomme myös vaikuttaa museoalan arvostukseen. Liiton strategian mukaisesti pyrin kehittämään etenkin viestintäämme, muun muassa hyödyntämään sosiaalista mediaa ja muita sähköisiä kanavia.

Olen aloittanut työni innolla. Toivon, että jäsenistö on minuun aktiivisesti yhteyksissä – otan mielelläni vastaan toiveita, ehdotuksia ja palautetta.

Yhteystiedot:
toiminnanjohtaja Katariina Mäkelä
Museoalan ammattiliitto MAL ry
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki, Finland
p. 040 774 7620
p. 020 123 5395
katariina.makela (at) museoalanammattiliitto.fi
www.museoalanammattiliitto.fi
www.facebook.com/museoalanammattiliitto
Twitter: @museoalan

Kuva: Susa Junnola

 
Kerro kaverille
 
3/2015
3/2015
 
3/2015
3/2015

 
3/2015
3/2015
KunTeko sparraa ja tekee kuntien kehitystä näkyväksi
KunTeko sparraa ja tekee kuntien kehitystä näkyväksi
3/2015
3/2015
KunTeko sparraa ja tekee kuntien kehitystä näkyväksi
Osaaminen ja työn vaativuus näkyviin palkassa
Osaaminen ja työn vaativuus näkyviin palkassa
Osaaminen ja työn vaativuus näkyviin palkassa
 
Vahingossa yrittäjäksi
Vahingossa yrittäjäksi
3/2015
3/2015
Vahingossa yrittäjäksi
Meillä alkavat taas yt:t
Meillä alkavat taas yt:t
3/2015
3/2015
Meillä alkavat taas yt:t
Introvertit esiin
Introvertit esiin
3/2015
3/2015
Introvertit esiin
Suomi hyvän hallinnon mallimaaksi
Suomi hyvän hallinnon mallimaaksi
3/2015
3/2015
Suomi hyvän hallinnon mallimaaksi
Hyvän hallinnon resepti
Hyvän hallinnon resepti
3/2015
3/2015
Hyvän hallinnon resepti
Kaupan alalle TES!
Kaupan alalle TES!
3/2015
3/2015
Kaupan alalle TES!
Uusittu työpaikkojen päihdesuositus painottaa ennaltaehkäisyä
Uusittu työpaikkojen päihdesuositus painottaa ennaltaehkäisyä
Uusittu työpaikkojen päihdesuositus painottaa ennaltaehkäisyä
Askeleet kohti kestävää työtä
Askeleet kohti kestävää työtä
Askeleet kohti kestävää työtä
Kiekkoa vai Kukkenheimia?
Kiekkoa vai Kukkenheimia?
3/2015
3/2015
Kiekkoa vai Kukkenheimia?
Työntekijöiden olot kiinnostivat Maailma kylässä -festivaalilla
Työntekijöiden olot kiinnostivat Maailma kylässä -festivaalilla
3/2015
3/2015
Työntekijöiden olot kiinnostivat Maailma kylässä -festivaalilla

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi