10.12.2015
Akavan Erityisalojen verkkolehti

Soita meille maksuttaJäsenen ääni kuuluu

Olemme saaneet tänäkin vuonna mukavasti palautetta jäseniltämme. Kiitos siitä! Jäsenen ääni nimittäin kuuluu ja näkyy Akavan Erityisalojen toiminnassa. Yksi esimerkki siitä ovat maksuttomat palvelunumerot, jotka otimme käyttöön marraskuun alussa. Tätä on toivottu paljon ja olemme itsekin sitä mieltä, että jäsenpalvelusta ei saa tulla lisäkustannuksia jäsenelle.

Koulutuksiin nyt porrastetut ilmoittautumiset

Koulutuskalenterin suunnittelussa jäsenten mielipiteellä on iso merkitys. Keräämme koulutustoiveita mm. kahden vuoden välein tehtävässä palvelutyytyväisyystutkimuksessa. Suunnitelmia ei kuitenkaan tehdä pelkän kyselyn perusteella; myös koulutuspalautteet ovat meille arvokas apuväline. Emme järjestä koulutuksia, jotka eivät vedä väkeä tai ovat saaneet negatiivista palautetta. Onneksemme olemme löytäneet hyviä yhteistyökumppaneita koulutuksiin ja palaute on ollut pääosin erinomaista. Koulutuksia ja tapahtumia ei järjestetä vain pääkaupunkiseudulla vaan eri puolella Suomea. Webinaarit ovat olleet suosittuja ja niitä on kalenterissa ensi vuonna aiempaa enemmän. Pyrimme myös saamaan koulutuksista tallenteita, joita voi katsoa jäsensivustolla.

Koulutusten ilmoittautumiskäytäntöön on nyt tehty muutoksia ja jäsenet ovat vaikuttaneet tähänkin. Aiempi käytäntö oli se, että kaikkiin kauden koulutuksiin ilmoittauduttiin samaan aikaan. Kokeilemme nyt ilmoittautumisten porrastusta. Ilmoittautuminen alkaa sitä mukaa kun koulutuksia järjestetään eli noin kaksi kuukautta ennen tapahtumaa. Ilmoittautumispäivät löytyvät koulutuskalenterista. Koulutuskalenteri aikatauluineen julkaistaan Yhteenveto-lehdessä kaksi kertaa vuodessa kuten ennenkin. Ilmoittautumisten porrastaminen antaa myös uusille jäsenille tilaisuuden osallistua maksuttomiin koulutuksiin. Odotamme kiinnostuneina tämän kokeilun palautteita.

Koulutuksia ja tapahtumia järjestetään kalenterin ulkopuolellakin, joten kannattaa säännöllisesti seurata Akavan Erityisalojen tapahtumia netistä ja uutiskirjeistä!

Palkkaneuvonta tehostuu

Jäsensivuston palkkaneuvontaosuus uudistuu. Palkkaneuvonta auttaa sinua työpaikkaa hakiessasi tai valmistautuessasi palkankorotusneuvotteluun. Akavan Erityisalat tekee yhdessä jäsenyhdistysten kanssa jäsenistöä koskevia palkkatutkimuksia ja antaa palkkoja sekä työsuhteen ehtoja koskevia suosituksia edustamilleen aloille. Jäsensivuilta löydät kattavasti tietoa palkasta, palkkasuosituksista ja palkkaneuvonnan yhteystiedot.

Suurin muutos uudistuksessa tulee Palkkapuntariin: sen tietokantaa on laajennettu huomattavasti ja jäsentietojen sijaan käytämme Tilastokeskuksen tietoja. Voit hakea palkkatietoja ammattinimikkeittäin, työnantajasektoreittain, toimialoittain, tutkintoasteen ja/tai -alueen ja iän perusteella. Nämä kaikki vaikuttavat palkkakehitykseen.

Jäsen hyötyy tutkimuksista

Yksi tärkeimmistä jäseneduista on etujesi valvominen työelämässä. Siinä hyödynnämme työmarkkinatutkimusta, joka sisältää mm. palkkaukseen ja työsuhteeseen liittyviä kysymyksiä. Tutkimuksen tulokset ovat meille kultaakin kalliimpia, ja siksi toivomme jokaisen jäsenen vastaavan kyselyyn. Myös Akavan ja mm. Tilastokeskuksen tutkimustuloksia hyödynnetään työelämän kehittämisessä. Teimme syyskuussa pikakyselyn hallituksen suunnittelemista pakkomuutoksista – siihen saimme valtavasti vastauksia – kiitos! Jokainen voi siis osallistua toimintamme kehittämiseen.

Muistathan jatkossakin antaa palautetta! Seuraava palvelutyytyväisyyskysely lähetetään ensi keväänä ja siihen kannattaa vastata.

P.S. Muistathan tarkistaa, ettet ole kieltänyt jäsensivuston Omat tiedot -osiossa uutiskirjettä? Siinä on paljon hyödyllistä tietoa mm. koulutuksista ja tapahtumista. Kuukausittaisen kirjeen lisäksi lähetämme räätälöityjä uutiskirjeitä mm. työnantajasektorin mukaan – älä siis missaa tärkeää työelämätietoa.

Terveisin
Katja Tujula, järjestö- ja palvelupäällikkö
katja.tujula (at) akavanerityisalat.fi

Teksti: Katja Tujula

 
Kerro kaverille
Pääkirjoitus: Välillä on pantava hanttiin
Pääkirjoitus: Välillä on pantava hanttiin
4/2015
4/2015
Pääkirjoitus: Välillä on pantava hanttiin
Puheenjohtajalta: Luottamus hakusessa
Puheenjohtajalta: Luottamus hakusessa
4/2015
4/2015
Puheenjohtajalta: Luottamus hakusessa
Myrskyinen työmarkkinasyksy
Myrskyinen työmarkkinasyksy
4/2015
4/2015
Myrskyinen työmarkkinasyksy
Paikallinen sopiminen ok - sanelulle selkeä EI
Paikallinen sopiminen ok - sanelulle selkeä EI
4/2015
4/2015
Paikallinen sopiminen ok - sanelulle selkeä EI
Milloin kiusaamisesta tuli normi työpaikoilla?
Milloin kiusaamisesta tuli normi työpaikoilla?
Milloin kiusaamisesta tuli normi työpaikoilla?
Case: ”Olenko niin huono, että minulle voi sanoa mitä vain?”
Case: ”Olenko niin huono, että minulle voi sanoa mitä vain?”
Case: ”Olenko niin huono, että minulle voi sanoa mitä vain?”
Hyväksyvä työyhteisö parantaa
Hyväksyvä työyhteisö parantaa
Hyväksyvä työyhteisö parantaa
Järjestöille yhä enemmän hyvinvointivastuuta
Järjestöille yhä enemmän hyvinvointivastuuta
4/2015
4/2015
Järjestöille yhä enemmän hyvinvointivastuuta
Kun liikenneruuhka iskee aivoihin
Kun liikenneruuhka iskee aivoihin
Kun liikenneruuhka iskee aivoihin
Paranna keskittymistäsi, suojele aivojasi
Paranna keskittymistäsi, suojele aivojasi
Paranna keskittymistäsi, suojele aivojasi
Yhteistoiminta möröstä mahdollisuudeksi
Yhteistoiminta möröstä mahdollisuudeksi
4/2015
4/2015
Yhteistoiminta möröstä mahdollisuudeksi
Tasa-arvo ja uusi työ kärkiteemoja 2016
Tasa-arvo ja uusi työ kärkiteemoja 2016
4/2015
4/2015
Tasa-arvo ja uusi työ kärkiteemoja 2016
Oman työuran alkuun
Oman työuran alkuun
4/2015
4/2015
Oman työuran alkuun
Akavan Erityisalojen toiminta kiinnostaa myös ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita
Akavan Erityisalojen toiminta kiinnostaa myös ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita
4/2015
4/2015
Akavan Erityisalojen toiminta kiinnostaa myös ulkomaalaistaustaisia opiskelijoita
Tervetuloa kevään jäsenkoulutuksiin
Tervetuloa kevään jäsenkoulutuksiin
4/2015
4/2015
Tervetuloa kevään jäsenkoulutuksiin

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi