08.12.2016
Akavan Erityisalojen verkkolehti
4/2016

Maarit HelénLujaa luottamusta?

Kaupunkimme jukolaiset pääluottamusmiehet lähestyivät äskettäin meitä akavalaisia kirjeellä, joka koski kaupungin halua poistaa meiltä toimistotyötä tekeviltä mahdollisuuden ruokailla työaikana. Asia on mutkikas – niin myös saamamme viesti – ja tämä on nyt ainakin kolmas kerta, kun työnantaja haluaa neuvotella tästä asiasta. Tähän asti neuvottelut ovat päättyneet niin, että entinen käytäntö on jatkunut, mutta saa nähdä kuinka käy nyt.

Tämä pääluottamusmiesten kirje sai minut ajattelemaan sitä, kuinka moni meistä järjestöjen jäsenistä luottaa siihen, että hän on valinnut itselleen luottamusmiehen, joka hoitaa tällaiset asiat hänen puolestaan?

Onpa sitten kyse luottamusmiehestä, luottamusvaltuutetusta tai luottamustehtävässä toimivasta henkilöstä, niin jo titteli osoittaa, että joku on luottanut häneen ja uskoo kyseisen henkilön hoitavan hänen puolestaan asioista huolehtien edustettavansa eduista ja hyvinvoinnista. Luottamus on asia, johon jokaisen sen saaneen on suhtauduttava vakavasti, suurella huolella ja hoidettava tehtävänsä sen mukaisesti.

Viime aikoina olemme seuranneet Yhdysvaltojen presidentinvaaleja ja lopputuloksesta syntyneitä mielenosoituksia. Myös niissä on kyse samaisesta luottamuksesta, kun iso osa amerikkalaisista ei usko tai luota siihen, että valittu presidentti hoitaisi tehtäväänsä sillä taidolla ja vakavuudella, jolla heidän mielestään sitä pitää hoitaa.

Eniten minua huolettaa, että ne, jotka ovat nyt äänestäneet odottaen poliittisten toimintatapojen muuttuvan, joutuvat pettymään. Mitä jos kaikki jatkuukin entisin toimintamallein? Äänestäjät menettävät uskonsa muutokseen ja siihen, että ne joille he luottamuksensa antoivat, tekevät parhaansa heidän asioidensa ajamisessa. Tästä seuraa pahimmillaan jatkossa äänestämättä jättäminen, koska kokemuksen mukaan siitä ei mitään hyvää kuitenkaan seuraa. Tämä taas on demokratian tuhon alku.

Toimintamme on jäsenen suurennuslasin alla.

 

Aivan samoin voi käydä myös ammattijärjestöjen, jos jäsenistö kokee, etteivät ne, jotka he ovat valinneet ja valtuuttaneet hoitamaan edunvalvontaansa, hoida muuta kuin omia etujaan. Tämä on meille kaikille järjestökentällä toimiville todella suuri riski. Jotta sen voimme välttää, tulee meidän kaikkien – niin luottamusmiesten, luottamustehtävissä toimivien kuin järjestöissä työskentelevien – muistaa aina toimintamme olevan koko ajan jäsenten suurennuslasin alla. Meidän toimintamme on aina oltava tasapuolista, solidaarista. Ainoana johtotähtenämme olkoon jäsenten etu!

Haluan kiittää teitä kaikkia saamastani luottamuksesta ja valtuudesta jatkaa Akavan Erityisalojen hallituksen puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Lupaan tehdä parhaani toimiakseni tuon luottamuksen arvoisesti teidän kaikkien etujen ajamiseksi.

Maarit Helén, puheenjohtaja, Akavan Erityisalat

 
Kerro kaverille
 
4/2016
4/2016
Tasa-arvo ja uusi työ Akavan Erityisalojen painopisteinä
Tasa-arvo ja uusi työ Akavan Erityisalojen painopisteinä
4/2016
4/2016
Tasa-arvo ja uusi työ Akavan Erityisalojen painopisteinä
 
Millainen on koko elämäsi kunta?
Millainen on koko elämäsi kunta?
4/2016
4/2016
Millainen on koko elämäsi kunta?
Näin työpaikka selvisi kriisistä
Näin työpaikka selvisi kriisistä
4/2016
4/2016
Näin työpaikka selvisi kriisistä
Akavan Erityisalat 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen
Akavan Erityisalat 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen
4/2016
4/2016
Akavan Erityisalat 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen
Tärkeintä on vakaa työ ja toimeentulo tulevaisuuden työelämässä
Tärkeintä on vakaa työ ja toimeentulo tulevaisuuden työelämässä
4/2016
4/2016
Tärkeintä on vakaa työ ja toimeentulo tulevaisuuden työelämässä
Palava kiinnostus vie eteenpäin työelämän murroksessa
Palava kiinnostus vie eteenpäin työelämän murroksessa
4/2016
4/2016
Palava kiinnostus vie eteenpäin työelämän murroksessa
Tuhti paketti palveluita yrittäjälle
Tuhti paketti palveluita yrittäjälle
Tuhti paketti palveluita yrittäjälle
Kohti uutta työelämää
Kohti uutta työelämää
4/2016
4/2016
Kohti uutta työelämää
Erotu osaamisella
Erotu osaamisella
4/2016
4/2016
Erotu osaamisella
Palkkaa mut!
Palkkaa mut!
4/2016
4/2016
Palkkaa mut!
Miksi Ruotissa menee paremmin?
Miksi Ruotissa menee paremmin?
4/2016
4/2016
Miksi Ruotissa menee paremmin?
Eleet ja ilmeet ovat vaikuttavaa viestintää
Eleet ja ilmeet ovat vaikuttavaa viestintää
4/2016
4/2016
Eleet ja ilmeet ovat vaikuttavaa viestintää
Irtisanottujen muutosturva paranee
Irtisanottujen muutosturva paranee
4/2016
4/2016
Irtisanottujen muutosturva paranee
Työttömyysturvaan muutoksia vuonna 2017
Työttömyysturvaan muutoksia vuonna 2017
Työttömyysturvaan muutoksia vuonna 2017

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi