18.05.2017
Akavan Erityisalojen verkkolehti
2/2017

Työajalle uusi määritelmä

Maarit Helén ”Koskaan et muuttua saa”, lauloi Pasi Kaunisto vuosikymmeniä sitten. Laulun sanoma on, että rakastetun tulisi säilyä ikuisesti muuttumattomana. Nykyhetken työelämän myllerryksissä monesti tulee mieleen saman suuntainen ajatus; voi kunpa asiat säilyisivät tällaisina. Voi, kun ei aina tarvitsisi muuttaa kaikkea ja muuttua itse koko ajan.

Kyllästymiseen asti olemme kuulleet, että pysyvää on vain muutos, ja jos et siinä ole täysillä mukana, leimataan sinut muutosvastarintaiseksi ja hankalaksi työntekijäksi. Mutta onko todella niin, että kaikki muutos on pahasta? Varmasti olemme kaikki samaa mieltä siitä, että meillä on paljon sellaisia asioita, joiden jopa toivomme muuttuvan ja kehittyvän nykyistä parempaan suuntaan. Sellaisista on tässäkin lehdessä hyviä esimerkkejä, joista tärkein on varmasti vireillä oleva työaikalain muutos, jota koskevan kampanjan neuvottelujärjestömme YTN on käynnistänyt.

Tosin emme vielä tiedä, millaisia muutoksia uudistus meille lopulta tuo, mutta toiveet ja odotukset ovat kovat. Työaikalaki on yksi esimerkki lainsäädännöstä, joka ei ole pysynyt työelämän kehityksessä mukana, eikä enää vastaa niitä tarpeita, joita meillä nyt on.

Nykyinen työaikalainsäädäntömme sopi aikaan, jolloin palkkatyötä tehtiin tehtaissa, virastoissa ja palveluammateissa, joissa noudatettiin tiukasti työaikoja. Uskonnollisista syistä muistettiin pyhittää lepopäivät ja kirkolliset juhlapäivät. Silloin työntekijä sai rauhassa saunoa lauantai-iltana tai istua laiturillaan onkimassa heinäkuussa, eikä hänen edellytetty vilkuilevan tulevia sähköposteja tai vastaavan puhelimeensa kesken sunnuntaipäivällisen.

Asiantuntijatyön lisääntyminen ja teknologian kehitys ovat aiheuttaneet muutospaineet lainsäädäntöön. Me tarvitsemme uudet määritelmät siitä, mitä on työaika, miten se lasketaan ja miten siinä huomioidaan työmatkat, etätyöt ja erilaiset pätkätyöt. Ja totisesti tämä muutos on tarpeen.

Varmasti tämäkin muutos kuitenkin herättää joissakin vastustusta, jonka perusteella heidät sitten voidaan todeta muutosvastarintaisiksi. Tämä leima on niin helppo iskeä jokaiseen, joka vähänkin asettaa tekeillä olevat muutokset ja kehityksen kyseenalaiseksi, esittää kiperiä kysymyksiä tai ei ole heti valmis hyppäämään muutoksen kärryille. Minä uskon, että todellisuudessa vain harva meistä on todella muutosvastarintainen; toiset meistä vain haluavat pohtia asioita toisia kauemmin ja useammalta kantilta. He tarvitsevat enemmän aikaa harkita ja sopeutua muutoksiin.

Kokemukseni mukaan ihmisten kanssa aina pärjää, kun asioista pääsee keskustelemaan ja perustelemaan asian. Ainoa todella muutosvastainen lähipiirissäni on koira, joka pistää päälle neljän tassun täysjarrutuksen, jos lenkillä ei kuljetakaan haluttua, tuttua rataa. Siinä ei perustelut ja puheet paljon auta, vaan johtajan on keksittävä muut keinot oman näkemyksensä läpiviemiseksi.

Työaikapaineista vapaata ja rentouttavaa kevättä ja kesää teille kaikille!

Maarit Helén

YTN:n kampanjasivut ovat osoitteessa työaikaan.fi

 
Kerro kaverille
Pääkirjoitus: Yllättääkö ministeri?
Pääkirjoitus: Yllättääkö ministeri?
2/2017
2/2017
Pääkirjoitus: Yllättääkö ministeri?
Kaupan alalla työnseisauksia
Kaupan alalla työnseisauksia
2/2017
2/2017
Kaupan alalla työnseisauksia
Akavan Erityisalojen vaikuttamistavoitteita viilattiin
Akavan Erityisalojen vaikuttamistavoitteita viilattiin
2/2017
2/2017
Akavan Erityisalojen vaikuttamistavoitteita viilattiin
Akavan Erityisalat SuomiAreenassa
Akavan Erityisalat SuomiAreenassa
2/2017
2/2017
Akavan Erityisalat SuomiAreenassa
Luovan talouden avaukset tervetulleita
Luovan talouden avaukset tervetulleita
Luovan talouden avaukset tervetulleita
Robotista apuri
Robotista apuri
Robotista apuri
Elämäsi kuntaan!
Elämäsi kuntaan!
Elämäsi kuntaan!
Hyvä hallinto!
Hyvä hallinto!
Hyvä hallinto!
Työuraeläkkeelle pääsee vain tiheän seulan läpi
Työuraeläkkeelle pääsee vain tiheän seulan läpi
2/2017
2/2017
Työuraeläkkeelle pääsee vain tiheän seulan läpi
Näin työeläkeyhtiössä tehdään eläkeratkaisuja
Näin työeläkeyhtiössä tehdään eläkeratkaisuja
2/2017
2/2017
Näin työeläkeyhtiössä tehdään eläkeratkaisuja
Miten yt-neuvottelut etenevät valtiolla?
Miten yt-neuvottelut etenevät valtiolla?
2/2017
2/2017
Miten yt-neuvottelut etenevät valtiolla?
Haavissa palvelumuotoilu haastaa akateemisen generalistin
Haavissa palvelumuotoilu haastaa akateemisen generalistin
2/2017
2/2017
Haavissa palvelumuotoilu haastaa akateemisen generalistin
Turvaa itsensätyöllistäjille ja mikroyrittäjille
Turvaa itsensätyöllistäjille ja mikroyrittäjille
Turvaa itsensätyöllistäjille ja mikroyrittäjille
Voittajaresepti – Hyvä perehdytys ja mielekkäät työtehtävät
Voittajaresepti – Hyvä perehdytys ja mielekkäät työtehtävät
Voittajaresepti – Hyvä perehdytys ja mielekkäät työtehtävät
Espoossa pääsi heti oikeisiin töihin
Espoossa pääsi heti oikeisiin töihin
Espoossa pääsi heti oikeisiin töihin
Jyvät akanoista
Jyvät akanoista
Jyvät akanoista
Turku sai humanistispeksin
Turku sai humanistispeksin
2/2017
2/2017
Turku sai humanistispeksin
Jäsenkortti matkalle mukaan
Jäsenkortti matkalle mukaan
2/2017
2/2017
Jäsenkortti matkalle mukaan
Sairaus iskee lomalla - voiko lomapäiviä siirtää?
Sairaus iskee lomalla - voiko lomapäiviä siirtää?
2/2017
2/2017
Sairaus iskee lomalla - voiko lomapäiviä siirtää?
Lomamaisemani
Lomamaisemani
2/2017
2/2017
Lomamaisemani

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi