07.12.2017
Akavan Erityisalojen verkkolehti
4/2017

NeuvontaaJäsenmaksuihin muutoksia

Jäsenmaksulla saat käyttöösi Akavan Erityisalojen sekä oman jäsenyhdistyksesi monipuoliset palvelut ja mahdollisuuden ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Ammattiliiton jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa. Ilmoitamme tiedot vuoden aikana maksamistasi jäsenmaksuista puolestasi suoraan verottajalle.

Jäsenmaksut uudistuvat siten, että vuoden 2018 alusta lähtien lähes kaikki jäsenet maksavat jäsenmaksua. Jäsenmaksu on prosentuaalinen ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sisältäen lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut kuten mm. lounas-, auto- ja puhelinedut). Prosentuaalinen jäsenmaksu maksetaan myös työttömyyskassan maksamista etuuksista. Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko perii jäsenmaksun automaattisesti maksamistaan etuuksista. Mikäli sinulla ei ole ennakonpidätyksen alaisia palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia, jäsenmaksusi suuruus on 10 euroa kuukaudessa.

Opiskelijoilla, eläkeläisillä sekä ammatinharjoittaja- ja yrittäjäjäsenillä on edellisestä poikkeavat, omat maksukäytännöt.

Jos olet opiskelija, jäsenmaksusi on prosentuaalinen ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sisältäen lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut) sekä työttömyyskassan maksamista etuuksista. Muissa tapauksissa opiskelijajäsen on vapautettu jäsenmaksusta.

Eläkeläisillä sekä ammatinharjoittaja- ja yrittäjäjäsenillä on kiinteät vuosittaiset jäsenmaksut. Eläkeläisten jäsenmaksu on 70 euroa vuodessa ja ammatinharjoittaja- sekä yrittäjäjäsenten 200 euroa vuodessa.

****

Jäsenmaksulla saat käyttöösi monipuoliset ja rahanarvoiset edut kuten henkilökohtaiset lakimiespalvelut, uraneuvonnan, koulutukset, vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutukset sekä akavalaisten omat Member+-alennukset.

Tutustu kaikkiin jäsenetuihisi: www.akavanerityisalat.fi/jasenedut

****

Verkkoasioinnissamme voit laskea ja maksaa jäsenmaksusi sekä päivittää jäsentietosi. Verkkoasiointiin pääset Akavan Erityisalojen www-sivujen etusivulta tai kirjautumalla suoraan https://verkkoasiointi.akavanerityisalat.fi

Teksti: Pirjo Leppänen
Kuva: iStock

 
Kerro kaverille
Pääkirjoitus: Paperilehti jää historiaan
Pääkirjoitus: Paperilehti jää historiaan
4/2017
4/2017
Pääkirjoitus: Paperilehti jää historiaan
Ratkaisujen hakijaksi
Ratkaisujen hakijaksi
Ratkaisujen hakijaksi
"Työjalanjälki" vastuullisuusmittariksi
"Työjalanjälki" vastuullisuusmittariksi
4/2017
4/2017
"Työjalanjälki" vastuullisuusmittariksi
Suosittele jäsenyyttä - voita 1000 € matkalahjakortti!
Suosittele jäsenyyttä - voita 1000 € matkalahjakortti!
4/2017
4/2017
Suosittele jäsenyyttä - voita 1000 € matkalahjakortti!
Tervetuloa verkostoitumaan ja oppimaan!
Tervetuloa verkostoitumaan ja oppimaan!
4/2017
4/2017
Tervetuloa verkostoitumaan ja oppimaan!
Lukemista jouluun - hyödynnä jäsenetu!
Lukemista jouluun - hyödynnä jäsenetu!
4/2017
4/2017
Lukemista jouluun - hyödynnä jäsenetu!
Joululahjoitukset Suomen luonnonsuojeluliitolle ja HelsinkiMissiolle
Joululahjoitukset Suomen luonnonsuojeluliitolle ja HelsinkiMissiolle
4/2017
4/2017
Joululahjoitukset Suomen luonnonsuojeluliitolle ja HelsinkiMissiolle

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi