07.12.2017
Akavan Erityisalojen verkkolehti

Salla Luomanmäki ja Maarit Helén

– Haluamme tehdä uusia avauksia ja viedä osaltamme ay-liikettä ja sen mainetta rakentavaan suuntaan, sanovat Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Maarit Helén (oik.) ja toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki. Kaksikko kuvattiin syysliittokokouksessa Helsingissä.

Ratkaisujen hakijaksi

Akavan Erityisalat sai uuden liittostrategian, joka ottaa kopin monimuotoistuvasta työelämästä.

Tällä kertaa Akavan Erityisalat lähti strategiatyöhön etuajassa. Aika ehti jo ajaa edellisen, vuoteen 2020 asti tähdänneen strategian ohi.

– Ympäröivä maailma ja erityisesti ammattijärjestökenttä ovat niin suuressa murroksessa, että tuokin hyvä strategia oli jo muutamassa vuodessa osittain vanhentunut. Hallitus totesi ettei pelkkä päivitys riitä, vaan on viisaampaa laatia uusi strategia. Sellainen, jonka avulla Akavan Erityisalat pystyy paremmin palvelemaan ja ottamaan huomioon jäsenten tarpeet monimuotoisessa työelämässä, kertoo Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Maarit Helén.

Uuden strategian mukaan Akavan Erityisalat haluaa olla rohkea edelläkävijä ja ratkaisujen hakija monimuotoisessa työelämässä.

– Tässä päämäärässä minua ilahduttaa tuo halu olla edelläkävijä ja ratkaisujen hakija. Se on selkeä kannanotto positiiviseen asenteen puolesta. Me emme halua olla mikään ”ei-liike” ay-kentässä, Helén sanoo.

Puheenjohtaja myöntää, että on haastavaa muuttaa yksittäisen liiton toimintaa. Akavan Erityisalat on osa ay-liikettä ja suuri osa sen toiminnasta on väistämättä sidoksissa siihen, mitä kumppaniliitot ja liittoumat tekevät, miten työmarkkinamaailma toimii ja ennen kaikkea siihen, millaisin pelisäännöin jäsenten työnantajat pelaavat.

– On vaikea toimia positiivisesti, jos vaikkapa neuvottelupöydän muut kumppanit vetävät täysin toisenlaista linjaa. Perustehtävämme ovat uuden strategian mukaan jäsenten edunvalvonta ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen, joita hoidamme rohkeasti. Tarpeen vaatiessa osaamme sanoa myös ”ei”.

Ei mikään ”yhden aatteen liitto”

Erityisen ilahduttavaa uudessa strategiassa on Helénin mielestä monimuotoisuus.

Akavan Erityisalat haluaa todella huomioida toiminnassaan kaikki nykyisen työelämän muodot ja vaikuttaa työelämän erilaisissa vaiheissa olevien jäsentensä edunvalvontaan. Helén muistuttaa, ettei Akavan Erityisalat ole eikä voikaan olla mikään ”yhden aatteen liitto”, koska jäsenkunta edustaa laajasti eri aloja ja ammatteja.

– Jäsenkunnan heterogeenisuus pakottaa Akavan Erityisalat avarakatseisuuteen. On oltava laajempi, sallivampi ja monimuotoisempi ote asioihin kuin liitolla, joka edustaa vain yhden ammattikunnan tai koulutusalan jäsenistöä.

Monimuotoinen jäsenistö halutaan uuden strategian myötä ottaa uudenlaisin keinoin mukaan liiton ja jäsenyhdistysten toimintaan ja vahvistaa näin jäsenlähtöistä yhteisöllisyyttä.

Vaikuttamistyöhön voimaa yhdessä tekemällä

Strategian tärkeäksi painopisteeksi on nostettu yhdessä tekeminen. Työtä tehdään jatkossa yhä enemmän niin, että Akavan Erityisalat ja sen jäsenyhdistykset toimivat yhdessä.

Painopisteiksi nousevat myös tiedontuotanto, näkyvä viestintä ja viestinnän sekä kaiken tekemisen myötä vahvistuva yhteisöbrändi. Nämä ovat myös vahvistettavan yhteiskunnallisen vaikuttamisen rakennusaineita.

– Uusien painotusten avulla meillä on nyt selvä tahtotila siitä, mitä alueita toiminnassamme vahvistamme. Näin pystymme myös parantamaan jäsenten palvelua, kun voimme kohdistaa resurssit entistä tarkemmin, Helén sanoo.

Helén pitää hyvänä, että tällä kertaa uutta strategiaa toiminnallistavissa projekteissa määritellään myös se, millaisista asioista voidaan luopua. Tämä koskee muun muassa edunvalvonta- ja hallintorakenteeseen liittyviä asioita sekä päällekkäisiä toimintoja koko liittokokonaisuudessa.

– Tähän asti on aina vain lisätty uusia toimintoja ja tavoitteita entisten oheen, Helén huomauttaa.

Kaikki mahdollisuudet onnistua!

Helén on luotsannut Akavan Erityisaloja puheenjohtajana nyt kolme vuotta ja ennen puheenjohtajakautta toiminut pitkään varapuheenjohtajan pestillä. Hän kuvailee pitkällä kokemuksellaan liittoa ketteräksi asiantuntijaksi.

– Jäsenen kannalta Akavan Erityisalojen ehdoton vahvuus on asiantuntemus. Sen lisäksi tulee kyky seurata aikaa ja reagoida ajassa liikkuviin asioihin, mistä ominaisuudesta uusi strategia on yksi esimerkki, Helén sanoo.

– Meillä on kaikki mahdollisuudet onnistua saavuttamaan strategiassa linjatut tavoitteet. Akavan Erityisaloilla on toiminnassaan mukana 23 jäsenyhdistystä jäsenineen. Positiivisen tuloksen saavuttamiseen tarvitsemme koko porukkaa.

Akavan Erityisalojen uudesta stragegiasta päätti syysliittokokous 18.11.2017 Helsingissä.

Teksti: Anna Joutsenniemi
Kuva: Markku Ojala

 
Kerro kaverille
Pääkirjoitus: Paperilehti jää historiaan
Pääkirjoitus: Paperilehti jää historiaan
4/2017
4/2017
Pääkirjoitus: Paperilehti jää historiaan
"Työjalanjälki" vastuullisuusmittariksi
"Työjalanjälki" vastuullisuusmittariksi
4/2017
4/2017
"Työjalanjälki" vastuullisuusmittariksi
Suosittele jäsenyyttä - voita 1000 € matkalahjakortti!
Suosittele jäsenyyttä - voita 1000 € matkalahjakortti!
4/2017
4/2017
Suosittele jäsenyyttä - voita 1000 € matkalahjakortti!
Jäsenmaksuihin muutoksia
Jäsenmaksuihin muutoksia
4/2017
4/2017
Jäsenmaksuihin muutoksia
Tervetuloa verkostoitumaan ja oppimaan!
Tervetuloa verkostoitumaan ja oppimaan!
4/2017
4/2017
Tervetuloa verkostoitumaan ja oppimaan!
Lukemista jouluun - hyödynnä jäsenetu!
Lukemista jouluun - hyödynnä jäsenetu!
4/2017
4/2017
Lukemista jouluun - hyödynnä jäsenetu!
Joululahjoitukset Suomen luonnonsuojeluliitolle ja HelsinkiMissiolle
Joululahjoitukset Suomen luonnonsuojeluliitolle ja HelsinkiMissiolle
4/2017
4/2017
Joululahjoitukset Suomen luonnonsuojeluliitolle ja HelsinkiMissiolle

Akavan Erityisalat

Maistraatinportti 4 A, 6. krs 00240 Helsinki

P. 0201 235 340

www.akavanerityisalat.fi